Info Dermatologic

Alopecie androgenetica

Alopecia este o afecţiune care poate altera dramatic aspectul fizic, având astfel un impact semnificativ asupra încrederii în propria persoană. Mai mult, mass-media ne aminteşte permanent faptul că trebuie să arătăm într-un anumit fel. Pănă acum soluţiile de tratament medicamentoase şi chirurgicale s-au dovedit a avea efecte limitate şi pot determina reacţii adverse variate.
Bioderm vă propune un nou tip de terapie cu lumină laser de joasă intensitate, lipsită de reacţii adverse. Medicul dermatolog vă va recomanda o schemă de tratament optimă, personalizată afecţiunii dumneavoastră.

Ce este alopecia?
Alopecia reprezintă reducerea cantității de păr la nivelul zonelor în care acesta se găsește în mod normal. În SUA, sunt afectaţi de alopecie aproximativ 50% din populația de sex masculin cu vărsta mai mică de 50 de ani şi aproximativ 25-40% din populația de sex feminin.

De câte tipuri este alopecia?
Există două tipuri de alopecie: necicatriceală, reversibilă şi cicatriceală, ireversibilă.
Alopecia necicatriceală este reversibilă în stadiile iniţiale, dar devine permanentă în stadiile tardive. Exemple de alopecie necicatriceală sunt următoarele: alopecia androgenetică, care afectează majoritatea bărbaților (95%) cu alopecie, efluviul telogen, care afectează predominant persoanele de sex feminin, şi alopecia areata.
Alopecia cicatriceală este ireversibilă deoarece se pierd permanent foliculii piloşi.

Va recomandam:

  • Sunetics-terapie laser pentru creşterea părului pe scalp
  • Excilite NB-UVB pentru tratamentul alopeciei areata