Info Dermatologic

Colagenul din suplimente alimentare îmi face pielea mai tânără?

Procesul de îmbătrânire cutanată înseamnă deteriorarea pielii. Ce poate face colagenul din suplimente?

 

Ce înseamnă hidratarea pielii?

Tratamentele de hidratare folosesc o substanță chimică cunoscută sub numele de „umectant”. Deseori este vorba de glicerină. Aceasta  leagă apa de celulele pielii.

Glicerina vă menține pielea hidratată. Dar nu contracarează procesul fundamental de îmbătrânire – pierderea colagenului.

Ce face colagenul?

Colagenul este proteina care conferă pielii… structură. Pe măsură ce părăsim adolescența, organismul uman produce din ce în ce mai puțin – un declin de aproximativ 1% pe an.

Acest declin slăbește treptat structura pielii ducând la aspectul de piele lăsată și de riduri.

Colagenul din suplimentele alimentare. Ce face?

Poate că nu este surprinzător că unul dintre cele mai populare tratamente mizează pe puterea colagenului din suplimente alimentare. Dacă organismul nu mai produce, atunci putem ingera un supliment să mai avem colagen.

Dar colagenul băut sau … mâncat nu e biodisponibil. Adică nu are capacitatea de a migra prin toți acizii din intestine și din stomac. Nu poate să evite astfel distrugerea, să intre în fluxul sanguin, apoi să se așeze tocmai în piele.

 

Cum ajută dieta sinteza de colagen?

Prin dieta putem să menținem producția de colagen.  Alimentele bogate în vitamina C stimulează producția de colagen.

În același timp, cremele de fotoprotecție, folosite în toate anotimpurile, reduc efectul razelor UV, care dărâmă la propriu rețeaua de colagen.