Ingrijirea Pielii

Îngrijirea pielii pe perioada verii. Reguli de bază

Pielea este un filtru perfect, capabil să aibă singur grijă de propria structură. Îi trebuie doar apă și protecție în fața razelor de soare.

 

Fotoprotecția

Cel mai important ajutor pentru piele este protecția în fața razelor ultraviolete. Se realizează cu ajutorul cremelor cu ecran solar.

  • Fotoprotecția este necesară pe timpul verii, dar și în toate celelalte anotimpuri.
  • Protecția solară se aplică direct pe piele, apoi puteți să aplicați machiaj.
  • Cremele cu fotoprotecție 50 rețin 98% din razele ultraviolete.
  • Cremele cu fotoprotecție 30 rețin 97% din ultraviolete.

 

Radiația ultravioletă are capacitatea să modifice nucleul celulelor pielii. Așa crește riscul cancerelor cutanate.

Tot radiația ultravioletă distruge sistemul de rezistență al pielii, numit colagen. Așa apare fotoîmbătrânirea.

 

Hidratatea

Hidratatarea ajută toate organele-filtru să își facă bine funcția. Organele- filtru sunt rinichii, ficatul, stomacul, plămânii ori… pielea.

 

Zahăr puțin sau înlocuit cu miere

Pielea este compusă din colagen și elastină, structuri care o fac suplă. Zahărul determină legarea încrucișată a colagenului, rezultând rigidizarea și pierderea elasticității pielii. Cu cât consumați mai mult zahăr, cu atât pielea începe să sufere mai mult.

 

Duș cu apă călduță

Indiferent de anotimp, apa dușului trebuie să se simtă călduță pe piele, nu fierbinte.

Apa fierbinte afectează așa numitul strat hidro-lipidic din piele, adică stratul de protecție și cel care vă face să vă simțiți bine în …. propria piele. La propriu.

 

Tigările împiedică oxigenarea

Fumatul duce la strângerea vaselor mici din piele, numite capilare. Prin capilare, este transportat oxigenul, dar și nutrienții necesari celulelor.

Dacă prin capilare nu trece un flux normal de sânge – interzis de țigări –  pielea își pierde capacitățile de apărare, dar și aspectul normal.

 

Hormonii de stres

În timpul unui episod stresant, organismul uman știe evolutiv două lucruri – să lupte ori să fugă. Ambele situații înseamnă să producă în cantități mari hormonul cortisol.

Acesta conduce la producerea în exces de către piele de substanțe grase. Apare aspectul de piele ”care s-a îngășat ori de păr care s-a îngrășat”. Acest detaliu contribuie la accentuarea acneei.

 

 

 

Pentru mai multe informații personalizate, te așteptăm la consultație.