Acneea are nevoie de atenție maximă primăvara

woman-2563491_640.jpg

Vântul nu usuca acneea, doar crește producția de grăsime a pielii. Iată cum se îngrijește tenul acneic primăvara.

 

Perioada de primavară face mai vulnerabile două mucoase vitale pentru organism. Mucoasa respiratorie și mucoasa oculară devin mai permeabile. Așa sunteți mai vulnerabili în fața tuturor atacurilor din mediu: microbi, alergeni, ultraviolete, poluanți.

Apar așa numitele lucite polimorfe sau eruptii, pe care le face pielea la expunerea la soarele și vântul de primavară.

  • Erupțiile apar fie la persoanele care au cuperoză, alergii, fie în cazul persoanele care iau medicamente foto-sensibilizante.
  • Cel mai folosite medicamente foto-sensibilizante sunt paracetamolul și ibuprofenul, Ambele folosite pentru infecții respiratorii sau inflamații.

 

Acneea, severă primăvara

Primavara pare anotimpul perfect pentru tinerii, care au acnee. Nu va expuneti însă mult pe motiv că scăpați de leziunile inestetice, deși soarele stabilizează producția de sebum.

  • Ultavioletele  cresc așa numita cornificare a pielii.
  • Pielea se descuamează în mod exagerat și nu mai poate să elimine bușonul cornos.
  • Așa se poate reactiva puseul de acnee.

 

In plus, toate produsele cosmetice, care nu sunt și medicamente, usuca tenul și îl fac si mai sensibil la poluanți. De asemenea, cresc inflamația.

  • Primăvara, nu folosiți produse cosmetice abrazive.
  • Este vorba despre așa numitele scrub-uri, care promit să vă curețe pielea în profunzime.
  • De asemenea, produsele cosmetice, care au coloranți și parfum, vă destabilizează în fața soarelui.

 

Nu asteptați până la vara, după vacanță, sa vedeți cât de sănătoasă este pielea dumnevoastră. Orice pată pigmentară, orice formațiune, chiar și una veche, se evaluează înainte de vară. Acneea se evaluează înainte de vară!

 

Te așteptăm la consultație!

 

logo_212_white

Bioderm promovează tehnologia de top in domeniul laserelor medicale (chirugicale, cosmetice, reparatorii, vasculare), al terapiei prin lumina (lungimea de unda indicata fiecarei afectiuni) şi al echipamentelor de diagnostic precoce al cancerului de piele, oferindu-va astfel cele mai eficiente soluţii de tratament.

2021 Bioderm Medical Center