Antiinflamatoarele atrag în piele raze UV în exces

UV.jpg

O cameră cu infraroșu va poate ajuta să întelegeți vizual la ce nivel de distrugere a ajuns pielea după expunerea cronică la ultraviolete. Expunerea cronică crește exponential numărul cazurilor de cancere cutanate.

 

Cancerele cutanate determinate cel mai frecvent de soare se numesc:

  • carcinom bazocelular
  • carcinom spinocelular

 

Pielea alba – adica fototipul 1 și 2  înseamnă că nu aveți capacitatea naturală de protecție în fața razelor soarelui.  Ar trebui sa va protejati cu ajutorul cremelor pe zonele expuse tot timpul!

Iar ca regulă generală între orele 11-16, radiațiile ultraviolete sunt cele mai puternice.

Fast food-ul mărește sensibilitatea la ultraviolete

Indiferent de pigmentul pielii, alimentația bogată în produse ultra-procesate cu aditivi și conservanti vă fac sensibili la soare.

Aceste alimente au capacitatea de a atrage mai multe raze UV spre piele.

Antiinflamatoarele măresc sensibilitatea la UV

Și medicamentele numite inflamatoare nesteroidiene atrag mai multe raze UV. În categoria inflamatoarelor nesteroidiene intră ibuprofenul, paracetamolul și acidul acetil salicilic.

  • În timpul curei de tratament, acestea pot determina organismul uman să capteze in exces raze ultraviolete. Pielea se arde mai repede.
  • Când luati anti-inflamatoare, încercati să utilizati creme de fotoprotectie.
logo_212_white

Bioderm promovează tehnologia de top in domeniul laserelor medicale (chirugicale, cosmetice, reparatorii, vasculare), al terapiei prin lumina (lungimea de unda indicata fiecarei afectiuni) şi al echipamentelor de diagnostic precoce al cancerului de piele, oferindu-va astfel cele mai eficiente soluţii de tratament.

2022 Bioderm Medical Center