Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/nursingr/new_bioderm.ro/wp-content/themes/medicare/single.php on line 121

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/nursingr/new_bioderm.ro/wp-content/themes/medicare/single.php on line 134

Carcinomul bazocelular

basal_cell_carcinoma_b_high.jpg

Carcinomul bazocelular este un tip de cancer nemelanocitar, ce ia nastere din celulele bazale epidermice. Este cel mai frecvent tip de cancer cutanat, ce apare in general pe zonele expuse la soare, in regiunea capului, a gatului, a umerilor, dar si pe trunchi sau membre. Metastazeaza foarte rar, determinand in general complicatii locale, prin invazia din aproape in aproape a tegumentului sanatos si a tesuturilor profunde, cu efect mutilant.

In cazul in care observati urmatoarele modificari la nivelul pielii se recomanda consultarea unui medic specialist:

  • modificarea formei, a marimii sau a culorii negilor si alunitelor;
  • formatiuni cutanate ulcerate central sau periferic;
  • pete superficiale de culoare maronie sau rosiatica;
  • rani care nu se vindeca;
  • leziuni cu margini perlate si cu centru deprimat.

Diagnosticul se pune prin examinarea clinica de catre medic si prin examinarea hisopatologica dupa prelevarea unei probe bioptice.

Tratamentul carcinomului bazocelular depinde de tipul, localizarea si gradul de severitate al leziunii.

Clinica Bioderm va pune la dispozitie:

    • Terapie fotodinamica Omnilux Revive (in asociere cu substante fotosensibilizante).

 

  • Excizia LASER sau chirurgicala.

 

 

logo_212_white

Bioderm promovează tehnologia de top in domeniul laserelor medicale (chirugicale, cosmetice, reparatorii, vasculare), al terapiei prin lumina (lungimea de unda indicata fiecarei afectiuni) şi al echipamentelor de diagnostic precoce al cancerului de piele, oferindu-va astfel cele mai eficiente soluţii de tratament.

2022 Bioderm Medical Center