Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/nursingr/new_bioderm.ro/wp-content/themes/medicare/single.php on line 121

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/nursingr/new_bioderm.ro/wp-content/themes/medicare/single.php on line 134

Carcinomul spinocelular

carcinom-spinocelular-1200x633.jpg

Carcinomul spinocelular este a doua forma de cancer de piele ca frecventa dupa carcinomul bazocelular. Acesta apare cel mai adesea in zonele expuse la soare, in special in regiunea capului, pe scalp, pe pavilionul urechii sau pe buza inferioara, a gatului si a mainilor; in zone sensibilizate precum cicatricile post-arsura sau ulceratiile cronice; pe mucoase, precum cea orala, a faringelui, a esofagului, genitala etc. Carcinomul spinocelular se dezvolta din celulele epidermului, avand potential mutilant in regiunea in care apare. In unele cazuri, netratat, poate metastaza la nivelul organelor interne si poate determina complicatii serioase.

Factorii de risc pentru dezvoltarea carcinomului spinocelular sunt: expunerea excesiva la soare, frecventarea solarului, fumatul, culoarea deschisa a pielii.

Ce ar trebuie sa va indrume catre medicul specialist?

  • aparitia unei leziuni ferme, rosii, ulcerate, care nu se vindeca pe una dintre zonele mentionate anterior.
  • aparitia unei leziuni plane acoperita de cruste ce nu se vindeca. -excrescente la nivelul pielii asemanatoare unui neg.
  • rani care nu se vindeca sau zone de piele subtiata in special la nivelul buzelor.

Diagnosticul incepe prin examinarea clinica a pielii de catre medic. Cu ajutorul biopsiei cutanate vor fi excluse alte afectiuni dermatologice si se va stabili diagnosticul final.

Depistat in faza incipienta carcinomul spinocelular este aproape intotdeauna curabil. Tratamentul se bazeaza in general pe mica chirurgie cu distrugerea si indepartarea tegumentelor afectate.

Clinica Bioderm va pune la dispozitie:

  • Diagnosticul neinvaziv prin dermatoscopie.
  • Excizie chirurgicala sau LASER, conform recomandarii medicului curant.
logo_212_white

Bioderm promovează tehnologia de top in domeniul laserelor medicale (chirugicale, cosmetice, reparatorii, vasculare), al terapiei prin lumina (lungimea de unda indicata fiecarei afectiuni) şi al echipamentelor de diagnostic precoce al cancerului de piele, oferindu-va astfel cele mai eficiente soluţii de tratament.

2022 Bioderm Medical Center