Cel mai cerut tratament cosmetic în pandemie

botox-sua-1200x1800.jpg

Cererea de tratamente cosmetice, inclusiv botox, a crescut de când a început pandemia COVID-19. Botoxul este acum cel mai popular tratament cosmetic non-chirurgical din SUA, cu o dimensiune a pieței evaluată la 4,7 miliarde de dolari. În ultimii 20 de ani, numărul procedurilor cosmetice de Botox a crescut cu peste 700%.

 

Ce este Botox preventiv?

Botoxul preventiv implică oprirea ridurilor înainte ca acestea să aibă șansa de a se forma.

Botox este un nume de marcă al unei toxine produse de bacteria Clostridium botulinum. Alte nume de marcă pentru toxine similare includ Dysport, Xeomin și Jeuveau.

 • În cantități mari, necontrolate, aceste substanțe chimice pot provoca botulism, o boală care poate produce greață, vărsături și, în cazuri severe, paralizie fatală a mușchilor vitali.
 • Dincolo de aplicațiile cosmetice, Botox este un tratament pentru mai mult de 20 de afecțiuni medicale, inclusiv spasm ocular, paralizie Bell, cefalee, transpirație excesivă și incontinență urinară.

 

Cum se administrează Botox în scopuri cosmetice?

Procedura cosmetică durează doar câteva minute. Unii oameni preferă ca medicul să folosească anterior și cremă anestezică, dar nu este necesară anestezie, iar disconfortul este minor.

 • Timp de patru până la șase ore după aceea, pacienții nu trebuie să se întindă, să manipuleze zona injectată sau să facă exerciții fizice. Ca să împiedice Botoxul să migreze în afara zonelor de tratament.
 • Dar este bine să vă întoarceți imediat la muncă sau să reluați activitățile sociale normale.
 • În general, este nevoie de una până la două săptămâni pentru ca Botox să aibă efect complet, dar unii pacienți vor observa modificări după două sau trei zile.
 • De obicei, efectul durează de la trei la șase luni.
 • Pe măsură ce acțiunea musculară revine treptat, liniile și ridurile încep să reapară și pot fi retrase.
 • În timp, liniile și ridurile care revin apar adesea mai puțin severe, mușchii învață să se relaxeze și pielea deasupra devine mai puțin încrețită și pliată.

 

De luat în considerare înainte de injecții:

Siguranța Botox pentru femeile însărcinate sau care alăptează nu a fost stabilită, astfel încât niciunul dintre grupuri nu ar trebui să îl utilizeze.

De asemenea, persoanele cu anumite boli neurologice nu ar trebui să utilizeze Botox.

 • Atunci când un expert efectuează procedura, pacienții tolerează în general bine Botoxul.
 • Un studiu recent a constatat că mai puțin de 1% dintre pacienți au probleme dacă un dermatolog administrează tratamentul.
 • Vânătăile temporare sunt cel mai frecvent efect secundar.
 • Uneori apar dureri de cap; se opresc în decurs de una până la două zile. Un procent mic de pacienți poate constata că sprâncenele sau pleoapele sunt căzute, dar acest lucru se rezolvă de obicei în câteva săptămâni.
 • Aceasta este o procedură medicală care necesită pregătire și expertiză specifice pentru a obține rezultate sigure și plăcute din punct de vedere estetic.   Trebuie luate în considerare caracteristicile unice ale individului și tiparele musculare.
 • Cel mai bine este să alegeți un furnizor cu experiență, care are cunoștințe extinse de anatomie facială, un ochi estetic și abilități bine dezvoltate. Un medic dermatolog este, de asemenea, cel mai capabil să gestioneze orice complicații post-tratament.

 

Prea mult Botox?

Dacă mergeți la un furnizor necalificat, este posibil să nu arate bine, indiferent de suma.

Pentru un aspect subtil și natural, Botoxul nu se observă dacă este injectat în doze mici de către un specialist calificat.

Când este făcut corect, tratamentul face fașa să arate odihnită, cu sprâncene mai definite, ochi mai deschiși și piele care capătă un aspect mai fin și mai tânăr.

Tratamentele cosmetice cu Botox se fac de către medicul dermatolog!

logo_212_white

Bioderm promovează tehnologia de top in domeniul laserelor medicale (chirugicale, cosmetice, reparatorii, vasculare), al terapiei prin lumina (lungimea de unda indicata fiecarei afectiuni) şi al echipamentelor de diagnostic precoce al cancerului de piele, oferindu-va astfel cele mai eficiente soluţii de tratament.

2022 Bioderm Medical Center