Ai dreptul la sanatate!

Consult dermatologic cu bilet trimitere

Servicii decontate prin Ambulatoriul de Specialitate – Dermatovenerologie:

 • Consultul si control dermatologic 
 • Dermatoscopie
 • Examinarea cu lampa wood 
 • Fototerapie cu UVB/UVA

Consultul și controlul dermatologic oferă pacienților evaluări detaliate ale sănătății pielii, diagnosticând și tratând o gamă largă de afecțiuni cutanate, de la acneea simplă la probleme mai complexe precum eczemele sau cancerele de piele.

Dermatoscopia este o metodă non-invazivă de examinare a leziunilor cutanate, folosind un dispozitiv special numit dermatoscop, care permite medicului să observe structurile pielii în detaliu pentru a diagnostica leziunile pigmentare, inclusiv alunițele, și să identifice eventualele semne de malignitate.

Examinarea cu Lampa Wood, cunoscută și sub denumirea de lampă cu lumină neagră, este o tehnică utilizată în dermatologie pentru a detecta diverse afecțiuni ale pielii, cum ar fi infecțiile fungice, bacteriene sau virale, și pentru a evidenția alte anomalii ale pielii, precum petele pigmentare anormale sau alte leziuni cutanate.

Fototerapia cu UVB/UVA este o procedură medicală în care pielea este expusă la lumina ultravioletă de diferite lungimi de undă (UVB sau UVA) pentru tratarea afecțiunilor cutanate precum psoriazisul, eczemele sau vitiligo-ul, având capacitatea de a reduce inflamația și de a îmbunătăți aspectul pielii afectate.

Controlul anual la medicul dermatolog este extrem de important pentru menținerea sănătății pielii și prevenirea sau identificarea timpurie a unor afecțiuni cutanate serioase. Iată câteva motive importante pentru care este recomandat să faci un control dermatologic regulat:

 1. Depistarea cancerului de piele: Un control anual poate ajuta la identificarea precoce a leziunilor cutanate suspecte care ar putea fi cancere de piele, precum melanomul – cea mai agresiva forma de cancer de piele, carcinomul bazocelular sau carcinomul cu celule scuamoase. Cu cât este detectată mai devreme o leziune, cu atât este mai eficient tratamentul.
 2. Prevenirea și tratarea altor afecțiuni cutanate: În plus față de cancerul de piele, dermatologul poate diagnostica și trata o gamă largă de afecțiuni cutanate precum acnee, eczeme, psoriazis, infecții fungice sau bacteriene, alergii cutanate și multe altele. Identificarea și tratarea acestor afecțiuni în stadii incipiente poate preveni evoluția lor către forme mai severe sau complicații.
 3. Monitorizarea alunițelor și a altor leziuni cutanate: Alunițele pot fi supuse schimbărilor în timp sau pot deveni maligne. Prin urmare, un control regulat al alunițelor și a altor leziuni cutanate poate ajuta la depistarea precoce a unor semne de malignitate sau la identificarea altor leziuni care necesită monitorizare sau intervenție medicală.
 4. Consiliere și îngrijire a pielii: Medicul dermatolog poate oferi sfaturi personalizate pentru îngrijirea pielii în funcție de tipul de ten și de eventualele afecțiuni cutanate sau preocupări estetice. De asemenea, poate recomanda produse sau tratamente adecvate pentru a menține sănătatea și aspectul optim al pielii.

Specialisti aflati in contract cu CNAS

dr_lucian_russu

Dr. Lucian Russu

Medic specialist dermatologie si venerologie
 • Contract CNAS - Saftica si Popesti
WhatsApp-Image-2022-01-05-at-09.41.20

Dr. Michael Russu

Medic specialist dermatologie si venerologie
 • Contract CNAS - Eminescu si Popesti
Laser CO2 Fractional SmartXide DOTMFS_8944

Dr. Dorina Giurcaneanu

Medic primar dermatologie si venerologie
 • Contract CNAS - Saftica si Popesti
Pasi de urmat

Cum ajung la medicul dermatolog cu bilet de trimitere?

Pasul 1.

Bilet de trimitere de la medicul de familie catre specialitatea DERMATO-VENEROLOGIE

Pasul 2.

Programeaza-te la numarul de telefon 0732 338 383 pentru o programare cu unul dintre specialistii aflati in contract cu CNAS din centrele BIODERM.

Pasul 3.

Beneficiezi de consult decontat de CNAS in baza cardului de sanatate si a biletului de trimitere. Te prezinti in data programarii fara griji si stres, impreuna cu toate intrebarile pe care iti doresti sa le adresezi medicului.

Programeaza-te acum, cu bilet de triminere CNAS, la numarul 0732 338 383, in limita locurilor disponibile.