Controlul dermatologic

controlul-dermatologic.jpg

De două ori pe an, haideți la dermatolog! Vorbim despre persoanele cu pielea deschisă la culoare. O data pe an – pentru cei cu pielea închisă. Și ori de câte ori apare pe piele un eveniment cutanat.

 

Evenimentele cutanate sunt colorațiile, o parte mai dură a pielii în exterior ori în interior, leziunile care par cicatrici, o leziune care pare că nu se vindecă.

Regula este – orice leziune cutanată, care nu are importanță, se vindecă în cel mult 10 zile.

Dermatologului îi arătați de asemenea toate leziunile de pe suprafaţă pielii, chiar dacă sunt din copilărie.

 

Toată pielea este la vedere şi, prin prevenţie, reduceți riscul de dezvoltare a unei leziuni severe sau a unei leziuni maligne. Aceasta spre deosebire de alte zone ale corpului, care nu sunt uşor accesibile.

 

Se verifică și mucoasele

Mucoasele genitale

La duș, folosiți oglinda și verificați și pielea din regiunea genitală – de asemenea vorbim despre locuri în care pot apărea leziuni maligne.

Mucoasa orală

Pielea continuă cu mucoasele. Spre exemplu, mucoasa cavităţii orale. Și aceasta trebuie investigată cel puţin anual. Medicul va inspecta toate zonele şi, în special, porţiunea situată sub limbă.

  • De multe ori, se manifestă probleme maligne sub limbă sau lângă limbă.
  • Leziunile dureroase sunt mai puţin preocupante, leziunile care nu dor sunt cele care trebuie să ridice suspiciuni. Mergeți la control!

 

 

Te așteptăm la consultație!

 

 

 

logo_212_white

Bioderm promovează tehnologia de top in domeniul laserelor medicale (chirugicale, cosmetice, reparatorii, vasculare), al terapiei prin lumina (lungimea de unda indicata fiecarei afectiuni) şi al echipamentelor de diagnostic precoce al cancerului de piele, oferindu-va astfel cele mai eficiente soluţii de tratament.

2021 Bioderm Medical Center