Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/nursingr/new_bioderm.ro/wp-content/themes/medicare/single.php on line 121

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/nursingr/new_bioderm.ro/wp-content/themes/medicare/single.php on line 134

Dermatita atopica

18bbf5ccb8a6aa78ca8c96b19b8c887c-1188x668-.jpg

Dermatita atopica reprezinta o afectiune cutanata inflamatorie, ce apare cel mai frecvent in copilarie, cu o evolutie cronica, manifestandu-se clinic prin prurit intens. Se poate asocia cu astmul bronsic, cu rinita sau conjunctivita alergice.

Cauzele aparitiei dermatitei atopice nu sunt cunoscute in totalitate, dar se accepta existenta unei predispozitii genetice, 70% dintre pacienti avand un istoric familial de atopie, si a unor anomalii imunologice, neurologice sau endocrine. In acest context, o serie de factori declansatori si agravanti, determina aparitia leziunilor cutanate.

Pe un tegument adesea uscat sau traumatizat, actioneaza factorii asociati cu aparitia dermatitei precum cei alimentari (lapte de vaca, oua, alune, arahide, soia, grau), alergeni din aer, agenti infectiosi (Staphylococcus aureus, Pityrosporum ovale), parfumuri, detergenti, sapunuri dure etc.

Semnele si simptomele dermatitei atopice includ: prurit intens, tegumente uscate, cu escoriatii, leziuni rosiatice, uscate sau cu un continut lichid. Poate fi afectata orice zona a corpului, existand o dispozitie diferita a leziunilor in functie de varsta, dar la copii, mai frecvent, apar pe maini, picioare, la nivelul pliurilor coatelor si genunchilor.

Diagnosticul se pune in urma unei anamneze atente si a unui examen clinic minutios.

Pentru tratamentul dermatitei atopice clinica Bioderm va propune cateva solutii care si-au dovedit eficienta de-a lungul timpului:

  • Fototerapia NB-UVB Excilite
  • Fototerapia UVA Waldmann HF
logo_212_white

Bioderm promovează tehnologia de top in domeniul laserelor medicale (chirugicale, cosmetice, reparatorii, vasculare), al terapiei prin lumina (lungimea de unda indicata fiecarei afectiuni) şi al echipamentelor de diagnostic precoce al cancerului de piele, oferindu-va astfel cele mai eficiente soluţii de tratament.

2022 Bioderm Medical Center