Hemangiomul la copil. Tratamentul cu laser

hemangiom-copil.jpg

Petele roșii, apărute în special la nivelul capului și al gâtului, pot fi perfect tratate. Apar înainte de împlinirea vârstei de un an. Ce este hemangiomul?

 

 

Hemangiomul este o tumoră benignă vasculară. Adică nepericuloasă. Dar, apărută pe față sau pe gât, devine un inconvenient major pentru copil. Crește rapid înainte vârstei de un an și își încetinește creșterea după ce copilul împlinește 12 luni de viață.

Hemangioamele se constată mai frecvent în cazul fetelor.

 

Aceste pete roșii pot afecta inclusiv funcții importante.

  • De aceea, au nevoie de tratament la medicul dermatolog, dacă tumora vasculară nu există și sub piele, în organele interne.
  • Dacă afectează organe interne, o va trata chirurgul.

Aprecierea tumorii o face investigația RMN, care, în cazul copiilor mici, se face cu anestezie.

 

Tratamentul chirurgical

Tratamentul chirurgical înlătură tumora vasculară și corectează aspectul pielii. Tratamentul chirurgical este recomandat dacă tumora afectează și structuri de sub piele.

 

Tratamentul dermatologic cu laser

Îl face medicul dermatolog. Laserul poate fi aplicat pe leziunile superficiale și profunde. Vorbim și despre cele localizate pe față, gât, dar și pe trunchi.

Pot suferi aceasta intervenție cu laser copiii, care au mai mult de două săptămâni. Firesc, și copiii mai mari, dar și adulții.

În timpul tratamentului, pielea nu suferă, este tratată doar tumora vasculară.

 

Ce face laserul?

Lumina laser este absorbită doar de oxi-hemoglobina din sânge, de celule din sânge, care au culoare roșie.

Astfel se închid vasele de sânge, în sedințe repetate, pînă când se vindecă complet leziunea.

 

Suntem experți în lasele dermatologice!

 

 

 

logo_212_white

Bioderm promovează tehnologia de top in domeniul laserelor medicale (chirugicale, cosmetice, reparatorii, vasculare), al terapiei prin lumina (lungimea de unda indicata fiecarei afectiuni) şi al echipamentelor de diagnostic precoce al cancerului de piele, oferindu-va astfel cele mai eficiente soluţii de tratament.

2022 Bioderm Medical Center