Tratamentul leziunilor vasculare
Clinica Bioderm deţine ultimele tehnologii utilizate în tratamentul leziunilor vasculare: laser Nd:Yag, Dioda Dornier Medilas, UPL, IPL, radiofrecvenţă.
CLASIFICAREA AFECTIUNILOR VASCULARE
Afecțiunile vasculare se clasifică astfel:
- Afecțiuni vasculare congenitale: hemangioame, malformații venoase
- Afecțiuni vasculare dobândite: spider veins (venectazii), telangiectazii, cuperoza, rozaceea, angiome (cherry angioma)
Venectaziile ➡clasificate in cadrul insuficientei venoase, apar sub forma unor linii subțiri, vizibile la suprafața pielii ce pot fi plane sau ușor ieșite în relief pe corp.
Cum le recunoaștem?
Apar ca niște vinișoare individuale (venectazii ), fie cu o dispunere radiară, cu aspect de pânză de paianjen.
Ce culoare au venectaziile?
Pot fi albastre, violet sau rosii si pot avea aspecte diferite.
Cauzele apariției venectaziilor:
- Factorii genetici sunt implicați in aproximativ 90% din cazuri➡datorită elasticității deficitare a pereților vasculari
- Secundar varicelor, din cauza creșterii presiunii venoase la nivelul membrului inferior respectiv
- În timpul sarcinii sau după, datorită unei presiuni mai mare asupra picioarelor si venelor de la acest nivel, în această situație pot sa dispară sau sa devină permanente
- Ortostatismul (stat în picioare) prelungit
- Sedentarismul și supraponderabilitatea ➡kilogramele suplimentare reprezintă un stres în plus asupra venelor de la nivelul picioarelor
- Factorii hormonali ➡ secundar unor tratamentelor hormonale
Cauzele apariției teleangiectaziilor:
Teleangiectaziile: sunt dilatații ale vaselor mici sau terminale de sânge, dispuse în orice parte a corpului, situate aproape de suprafața pielii. Sunt foarte fine și apar cel mai frecvent în jurul bărbiei, a nasului și la nivelul obrajilor. Reprezintă dilatarea capilarelor, venulelor sau a arteriolelor.
Cauzele apariției lor sunt multiple și în mod similar cu venectaziile pot fi:
- congenitale ➡teleangiectazia congenitală hemoragică, sindromul Sturge-Weber, sindromul Klippel etc.
- dobândite (cele mai frecvente): traumatisme locale, tratamente topice cu corticosteroizi, expunerea prelungita la soare/solar, epilarea cu ceară fierbinte, băile fiebinți/saună, expunerea la radiații sau hipertensiunea venoasă.
În general aceste vene dilatate roșii-violacee subțiri și vizibile la suprafața pielii, nu pun viața în pericol, însă unele persoane le considera inestetice. Ele se dezvolta treptat si pot fi agravate de starea de sanatate dar și de produsele cosmetice ce cauzează iritații ale pielii (cu ingrediente active cu rol de peeling), săpunuri/geluri de curățare abrazive sau mecanisme fizice de curățare (bureți/perii/device-uri).
Cum le tratam?
Tratamentul de elecție este terapia Laser ➡cu un aparat destinat special acestor afecțiuni.
Laserele utilizează lumină cu o lungime de undă prestabilită pentru a ţinti şi distruge capilarele şi vasele sangvine cutanate nedorite, lăsând intacte ţesuturile normale din jur.
Hemoglobina, conţinută de celulele roşii din sânge absoarbe energia luminoasă, iar căldura eliberată local determină distrugerea pereţilor vaselor şi coagularea sangelui, strict în regiunile tratate.
Dioda Medilas produce coagularea selectivă a vaselor superficiale şi are ca indicaţii teleangiectaziile faciale şi leziunile vasculare stelate.
În tratamentul leziunilor vasculare superficiale sunt eficiente şi tehnologiile ce utilizează lumina intens pulsată IPL şi UPL.
Laserele vasculare sunt destinate tratamentului leziunilor vasculare tegumentare sau ale mucoaselor, în scop curativ şi estetic: venectazii (varice sau vene superficiale), hemangioame, angioame, teleangiectazii, puncte rubinii, rozacee, eritem facial sau al decolteului.
Tratamentul cu Laser Vascular la Bioderm: Simplu și eficient
Laserele vasculare sunt destinate tratamentului leziunilor vasculare tegumentare sau ale mucoaselor, în scop curativ şi estetic: venectazii (varice sau vene superficiale), hemangioame, angioame, teleangiectazii, puncte rubinii, rozacee, eritem facial sau al decolteului. Pentru programare sau mai multe informații, vă invităm să ne contactați.