Mituri despre îngrijirea pielii

piele-mituri-ingrijire.jpg

Îngrjirea pielii înseamnă informații fiziologice. Haideți să le vedem!

Mit: Apa în exces menține pielea hidratată

Adevăr: Hidratarea este controlată de hormoni. Apa nu se absoarbe automat de piele, atunci când o beți. Hidratează celulele, deoarece e absorbită de fluxul sanguin și filtrată de rinichi. Cel mai bun mod de a vă menține pielea hidratată este să evitați aerul uscat, să folosiți un produs de igienă delicat (fără alcool) și să utilizați zilnic o cremă hidratantă sau ingrediente care vă ajută să păstrați apa în bariera hidro-lipidică a pielii, cum ar fi acidul hialuronic.

Mit: Dacă nu vă spălați fața faceți acnee

Adevăr: Acneea apare din jocul hormonilor și al unor bacterii. Nu vă spălați fața, nu e bine, dar nu faceți acnee.

 

Mit: Trebuie să vă exfoliați pielea

Adevăr: Pielea își aruncă în mod natural keratinocitele superficiale (stratul de celule cel mai din suprafață) aproximativ o dată pe lună. Nu este nevoie să folosiți produse exfoliante ori peeling zilnic.

 

Mit: Produsele din plante sunt cele mai bune pentru piele

Adevăr: Produsele pentru îngrijirea pielii, care conțin doar plante, sunt adesea nereglementate. Pot să includă substanțe din plante ori  uleiuri esențiale, care să producă dermatită alergică de contact.

 

Mit: Nu este nevoie de protecție solară toamna sau iarna

Adevăr: Razele ultraviolete (UV), care provoacă arsuri solare, nu sunt la fel de puternice în timpul iernii, dar sunt întotdeauna prezente.

  • Razele UV care provoacă linii fine, riduri și hiperpigmentarea pielii sunt prezente pe tot parcursul anului.
  • Este important să aplicați protecție solară pe tot parcursul anului.
  • Razele UV pătrund și în nori!

 

logo_212_white

Bioderm promovează tehnologia de top in domeniul laserelor medicale (chirugicale, cosmetice, reparatorii, vasculare), al terapiei prin lumina (lungimea de unda indicata fiecarei afectiuni) şi al echipamentelor de diagnostic precoce al cancerului de piele, oferindu-va astfel cele mai eficiente soluţii de tratament.

2021 Bioderm Medical Center